به گزارش فراپرده به نقل از موسسه خواجه نصیرالدین طوسی، سمینار “جنگ نرم، جنگ رسانه ها” به همت معاونت تهذیب حوزه علمیه استان تهران و موسسه خواجه نصیرالدین طوسی با تدریس استاد علیرضا خوش منظر برگزار شد.
سمینار “جنگ نرم جنگ رسانه ها” در 3 نوبت 2 ساعته در روز چهارشنبه مورخ 20 تیر 1397 در فرهنگسرای خاوران تهران با استقبال بیش از 250 طلبه نخبه استان تهران روبرو شد.
استاد علیرضا خوش منظر، سخنران این مراسم ضمن بیان انواع استعمار به اهمیت استعمار فرانو اشاره نمودند و بیان کردند: مهم ترین ابزار استعمار فرانو در عصر حاضر، رسانه ها هستند و جهان غرب با این ابزار جهان بینی، سبک زندگی و رفتار مردم را به صورت بنیادین متحول کرده است...
وی افزود: ما بایستی انواع رسانه هایی که جامعه مخاطب نوجوان و جوان با آن درگیر است را شناسایی کنیم و خود نسبت به پشت پرده و تفکرات القائی آن آگاه شویم، سپس به تبیین آن اقدام کنیم. نکته قابل توجه این است که هدف ما صرفاً بیان نقد و تبیین فعالیت های معاندانه دشمن نیست، بلکه ما باید نسل جدید را به تولید ترغیب کنیم. امروز در کشور ما فضای نقد داغ است ولی فضای تولید ابداً به این شکل نیست.
خوش منظر مهم ترین سرفصل های آموزشی سواد رسانه ای و مباحث ایدئولوژیک جنگ نرم (ویژه نوجوانان و جوانان) را در این موارد مطرح کرد:
-
سواد انیمیشن (+ انیمیشن سازی)
-
سواد بازی (+ بازی سازی)
-
سواد سینما
-
سواد ماهواره
-
سواد فضای مجازی (امنیت و حریم خصوصی)
-
راهکار های مدیریت رسانه در خانواده
-
راهبری شبکه های اجتماعی (حضور فعال)
-
ناگفته های موسیقی
-
رسانه و ضمیر ناخودآگاه
-
زن، حجاب فمینیسم
ایشان در ادامه سمینار به توضیح برخی از این سرفصل ها پرداختند و به صورت خلاصه به برخی راهکارهای مقابله با آن و استفاده صحیح از این فضا اشاره نمودند.